POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.) Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha chroni dane osobowe Klientów uzyskane w trakcie działalności e-sklepu. Rejestrując się w e-sklepie, Klient wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celu realizacji zamówienia. Zgodnie z art. 24 ust.1 pkt 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne i każdemu przysługuje prawo wglądu do swoich danych oraz ich poprawiania.

 

Administrator danych:

Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha
ul. M. Konopnickiej 26, 30-302 Kraków

NIP: 6762282218, Regon: 356897595.

 

Zakres zbieranych danych osobowych:

Adres IP

Informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie, takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych.

Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuję połączenie).

Dane osobowe

Muzeum w szczególny sposób dba o dane osobowe Klientów, które są chronione przed dostępem osób trzecich.

Chcąc dokonać zakupu w e-sklepie należy podać dane osobowe (nazwisko lub nazwa firmy, imię, NIP, dane teleadresowe, telefon oraz e-mail). Zebrane w ten sposób dane służą tylko i wyłącznie prawidłowemu przeprowadzeniu transakcji oraz dostarczeniu zamówionych towarów pod wskazany adres. Dane Klientów są przechowywane w bazie, aby ułatwić w przyszłości zakupy w e-sklepie. Nie zostaną zapamiętane dane dotyczące rozliczeń finansowych, takie jak: wartość i przedmiot zamówienia oraz poufne dane dotyczące karty kredytowej.

Możliwe jest informowanie o najnowszych produktach, wyjątkowych wydarzeniach i specjalnych ofertach handlowych. Jeżeli Klient nie wyraża zgody się na otrzymywanie takich wiadomości, powinien zrezygnować z tej opcji podczas składania zamówienia w e-sklepie.

 

Należy pamiętać:

Po każdorazowym odejściu od komputera lub opuszczeniu e-sklepu należy wylogować się z serwisu.

Nie wolno udostępniać nikomu loginu i hasła do konta.